Food inspiration days Indoor

 

Thema: New Dutch

De 15e editie van de Food Inspiration Days staat in het teken van New Dutch. Dit thema wordt eveneens omarmd door het Nederlands Bureau voor Toerisme. Het staat voor een nieuwe identiteit die Nederland wil uitstralen. Niet het eenzijdige beeld van het Nederland met tulpen, molens en de VOC-tijd, maar een toekomstbepalend beeld waarin we als land trots zijn op onze architectuur, design, technologie en open mind. Dat is de toekomst van de identiteit van ons land. 

Dat we dit thema vanuit Food Inspiration omarmen voor de Food Inspiration Days 2024, is als het ware een prelude voor de lancering van het nationale thema. Want ook met alle huidige uitdagingen in ons voedselsysteem is het goed om vooruit te kijken naar een Nederlands voedselsysteem vol nieuwe kansen en mogelijkheden. Een systeem dat druist van de innovatie, gestoeld op de kennis van vroeger maar doorontwikkeld met de technologie van vandaag en morgen. 

De nieuwe Nederlandse keuken. Daar gaan we tijdens de Food Inspiration Days naar op zoek. Het wordt een ontdekkingsreis in de wereld van food en ondernemerschap. Oude gewoontes gecombineerd met moderne technologieën. Het innovatieve en ontdekken. De hele wereld absorberen. Dat is New Dutch. 

7 transities in de foodservicebranche

De transitie naar een nieuw Nederlands voedselsysteem vertalen we tijdens het evenement inhoudelijk in 7 transities. Deze transities zullen gedurende het programma op diverse manieren worden toegelicht. De transities zijn:

 • De eiwittransitie

 • De plastictransitie

 • De transporttransitie

 • De transitie naar duurzame sourcing 

 • De transitie naar minder voedselverspilling en upcycling van producten

 • De transitie die gaande is op het gebied van personeel- en de arbeidsmarkt

 • De transitie naar het zakelijk slim gebruik maken van Artificial Intelligence

 

 

Programma 

 

5 verschillende stages

Het programma bestaat uit een plenair gedeelte op maingstage en een aantal themastages. Een belangrijk en inspiratierijk onderdeel is de foodmarkt met onze partners die eveneens in het teken zal staan van New Dutch. Steevast presenteren zij gedurfde concepten waarmee entrepreneurs in foodservice hun business kunnen verbeteren. 

 • Mainstage: Een knallende plenaire opening en afsluiting van de Food Inspiration Days verzorgt Food Inspiration op de mainstage, onder leiding van trendwatchers Hans Steenbergen en Maaike de Reuver. 

 • Speed, Meet & Serendipity stage: Op dit podium krijgen 20 start-ups, scale-ups en gevestigde partijen door middel van speeddates de kans om hun innovaties te presenteren aan het publiek. 

 • New Dutch Food stage: Op dit podium presenteren we diverse nieuwe streetfood gerechten die een weerspiegeling zijn van de toekomst van het Nederlandse voedselsysteem en aansluiten bij de 7 voedseltransities. 

 • New Horizons stage: We gaan in gesprek met 5 ondernemers uit de foodbranche die niet alleen commerciële doelstellingen hebben, maar ook morele ambities. 

 • Concepts to Watch: Zoals bezoekers van de Food Inspiration Days gewend zijn presenteren we ook dit jaar weer de meest inspirerende concepten uit binnen- en buitenland. 

De trendwatchers van Food Inspiration en de keynote sprekers nemen je tijdens Food Inspiration Days Indoor mee door hun kennis en inzichten te delen. Onze partners geven deze dagen demonstraties en proeverijen om je kennis en smaakpapillen te prikkelen. 

 

Aftermovie 2022

 

 

Food Impactors workshop
Food Impactors workshop
Food Impactors workshop
Food Impactors workshop
Food Impactors workshop
Food Impactors workshop
Food Impactors workshop