Stages

Celebrate Diversity | Travel | Chefs stage

Stage A

Food Inspiration Celebrate Diversity
Food Inspiration is het inspiratie-infuus voor foodprofessionals. Hét moment waar al die inspiratie bij elkaar komt is op de Food Inspiration DayX, hét podium waar de grote inspiratoren spreken en dé plek waar we je vertellen over de belangrijkste trends en ontwikkelingen uit onze branche is op het main stage. Hier ervaar je de diversiteit van de wereld van eten, drinken, slapen en gastvrijheid. 

Food Inspiration Travel
Waar voerden onze reizen ons heen in 2018? Welke ondernemers raakten ons? We praten je bij over de laatste Food Inspiration trendreizen en citytrips. We presenteren je een aantal van de meest inspirerende ondernemers uit binnen- en buitenland die de markt ver vooruit zijn.

Chefs stage
Het must-visit stage voor chefs en culinair nieuwsgierigen. Chefs, productontwikkelaars en culinaire vernieuwers uit binnen- en buitenland presenteren je de laatste bereidingswijzen en restauranttrends van morgen. En natuurlijk wordt er ook geproefd.

Start-ups | Food & Media

Stage B

Start-ups
Start-ups: ze zijn de innovatoren van vandaag en de voedselveranderaars van morgen. Onafhankelijke ondernemers laten de branche zien dat het anders moet, en dat het anders kan. Ze zijn er niet om bakken met geld te verdienen, ze zijn er om de wereld een beetje beter of mooier te maken. Op het start-up stage geven wij het podium aan de meest innovatieve start-ups uit onze branche. Zowel op maandag als op dinsdag pitchen 6 start-ups hun bedrijfsidee, en laten je proeven van hun innovaties.

De pitches worden afgewisseld met verhalen van succesvolle ondernemers die hun bedrijf in korte tijd lieten uitgroeien van start-ups naar scale-ups: Meike Beeren (Marqt), Stach Schaberg (STACH), Manon van Essen (Magioni) en Michael Luesink (BOON).  

Food & Media
Geen restaurant kan tegenwoordig meer zonder recensies, geen foodservice bedrijf meer zonder online marketing. Op het Food & Media stage laten wij je zien hoe je als foodprofessional zo goed, zo slim en zo efficient mogelijk je bedrijf of merk kunt promoten via de diverse online kanalen. 

Restaurantkritiek
Culinair Journalist Hiske Versprille (Volkskrant) gaat met restaurateurs Peter Lute (De Kruidfabriek) en Thérèse Boer (De Librije) in gesprek over de rol van culinair recensenten, en hoe hun recensies restaurants kunnen maken of breken. 

Lovebrands
Best practices Tony's Chocolonely en FEBO vertellen hoe je als merk de consument in kunt zetten om voor jou je merk te promoten. 

Televisie-marketing
Grand dame van de Nederlandse keuken Janny van der Heijden (Heel Holland Bakt) vertelt hoe je je als merk zo goed en zo slim mogelijk via de televisie kunt promoten en hoe je via de televisie de aandacht van jouw doelgroep kunt trekken.

Foodbloggers
Met YouTube- en Instagram-bekendheden Roger Bloem (CityGuys) en Isabel Boerdam (De Hippe Vegetariër) gaan we in gesprek over de rol van online platforms, hoe belangrijk deze platforms zijn voor restaurateurs, en hoe foodservicebedrijven social media kunnen inzetten om hun doelgroep te bereiken. 

Contentmarketing
Contentmarketing-expert Cor Hospes sluit het Food & Media stage af met een gesproken column. Hij vat het programma samen en geeft antwoord op de vraag hoe je als foodservicebedrijf of als restaurateur jouw bedrijf op een juiste manier online kunt promoten.

Concept Development | Creative Minds

Stage C

Concept Development
Hoe creëer je een onderscheidend F&B concept? Samen met het publiek wordt op dit podium de ontwikkeling van een concept van A tot Z bedacht, geanalyseerd, gebrand, ontworpen en geïmplementeerd.

Creative Minds
We brengen een ode aan de andersdenkers! Aan mensen en organisaties die buiten de bestaande kaders denken en buiten de lijntjes durven kleuren. Verwacht een interactief en gevarieerd programma rondom het thema creativiteit: met een bonte line-up van denkers en doeners. Laat je inspireren door de laatste trends in food & design, ervaar de kracht van improvisatie en laat je inspireren door culi-crossovers. Want daar waar creatieve disciplines elkaar ontmoeten, ontstaat een chemische reactie die leidt tot de spannendste concepten en ideeën. 

F&B in Hotellerie | Happy people

Stage D

F&B in Hotellerie
Gastvrijheid is letterlijk de relatie tussen gast en gastheer. Maar hoe kan de horeca van tegenwoordig daar zo goed mogelijk op in spelen? Is hospitality te leren, of moet het in je bloed zitten? En wanneer doe je ‘het’ goed? We vertellen het je op het hospitality stage.

Happy people
“Its not a coffee business, It’s a people business”,
 aldus Howard Schultz, CEO Starbucks. Hoe zorg je er voor dat je als bedrijf aantrekkelijk bent voor huidige en nieuwe medewerkers? Welke bedrijven creëren een optimale werkomgeving voor hun medewekers, en wat kunnen we van ze leren?

 

Vitale Voeding | Agri-Food

Stage E

Vitale Voeding 

Als we ziek worden van verkeerd eten, kunnen we dan gezonder worden van goed eten? Jazeker! Op het Vitale Voeding Stage delen pioniers kennis, inzichten en acties om eten als medicijn te gebruiken. Omkering van diabetes 2, personalisering, 3d foodprinting, nudging, gedragsverandering. Hoe kan ik morgen aan de slag om van gezonde maaltijden een succes te maken? Met medewerking van onder meer Wageningen University en Research, Maison van den Boer en Google Food.

Aanbevolen voor: Cateraars, Bewuste werkgevers, Hoofden Voeding in de zorg, Chefs en ontwikkelaars gezonde voeding, Beleidsmakers en Onderzoekers

Agri-Food

Nederland is het belangrijkste land van Europa als het gaat over innovaties en ontwikkelingen in de agrisector. In welke verhouding staat de agrirische wereld ten opzichte van de foodsector? Hoe kunnen wel elkaar versterken en wat kunnen we van elkaar leren?

Revolution | Drink Inspiration

Stage F

Revolution, powerd by GEN•F
Het Revolution podium, powered bij GEN•F, is tijdens Food Inspiration Days X het thuis van de jonge vernieuwers, de uitdagers, de andersdenkers, de rebellen, de revolutionairen en de geweldloze geweldenaren. Samen zijn zij de wegbereiders van de Revolution: de beweging in food die de noodzaak tot verandering omarmt, drijft en op smaak brengt.

Dit podium programmeert bevlogenheid, vuur, noodzaak, empathie, good food by de Spijsbereiders én een funky podium vol vuige muziek. Want wat is nou een revolutie zonder kick-ass soundtrack?

Drink Inspiration
Frank en Jeroen nemen je in anderhalf uur mee langs de belangrijkste trends uit de wereld van drinks. ‘Go beyond, or go home’ gaat over de consument die helemaal klaar is met “gemiddeld” en “gaat wel”. Een drankje moet uitmuntend zijn en een drankconcept of -merk moet voor 100% kloppen. ‘From hero to zero’ slaat op de low-/no-alcohol beweging waarbij de gast alleen nog maar gezondheid in z’n glas wil. En we presenteren een drink hackaton waarbij we populaire maar saai geserveerde horecadranken gaan onttrutten. Diverse indie-brands uit de wereld van drinks mogen pitchen en het publiek mag proeven!

Uit Seattle komen Rachel Marchall en Adam Peters vertellen over hun ‘go beyond’ succesverhaal van Rachel’s Ginger Beer. Kiona Malinka neemt de nieuwste trendy non-alcoholische en gefermenteerde dranken mee. Verwacht een dynamisch en interactief programma in een bijzondere setting. Tijdens het programma is er natuurlijk van alles te proeven… So be there!

eXpo: Food Inspiration Foto Expositie

eXpo: Food Inspiration Foto Expositie
 
1 beeld zegt meer dan 1000 woorden. Vanaf de start van Food Inspiration in 2009 speelt beeld in al onze uitingen, producties en events de hoofdrol. Het is ons handelsmerk. Wij houden ervan als de signatuur van de fotograaf of kunstenaar extra diepgang geeft aan het verhaal wat we willen vertellen. Sterker nog. Daar selecteren we beeldmakers op.
 
Vaak wordt de rol van beeld in een verhaal onderschat. Maar zoals een schrijver een verhaal kan maken of breken, geldt dat ook voor de fotograaf. De fotograaf voegt kleur toe aan woorden. Bij Food Inspiration houden we van beeldmakers die het verhaal vertellen maar niet voor je uitkauwen. Aan creatieven die nog wat aan je eigen inbeeldingsvermogen overlaten.
 
En daarom geven we ook de beeldmakers een podium. Tijdens de Food Inspiration Days zijn verspreid over het CHV Noordkade-gebouw de werken van 12 fotografen en kunstenaars tentoongesteld. Bekijk ze, bewonder ze, bespreek ze!
 
Tijdens FIDAYX kun je fotoseries en kunst bewonderen van de volgende fotografen, kunstenaars en designers (alfabetisch gerangschikt):

Angélique Schmeinck:          Sea treasures & Culinary Modernism
Angeliek de Jonge:               Alleen eters
Ann-Sophie Deldycke:          De sluit van de Karmeliet***
Annemarie Kleve:                 Puur cultuur
Chantal Arnts:                       De shift: Kaagman & Kortekaas
Jan Bartelsman:                   TopSpots
Janneke Aronson:                 Sporty Chefs
Jasper Bosman:                    Dwars door foodservice
Jasper Udink ten Cate:         Unlocking Creativity (video installatie)
Nick Twaalfhoven:                Rock-‘n-Food
Remko Kraaijeveld:              Paddenstoelenoogst
Serax’ designteam:              A tableware love story
 
Een deel van de werken is te koop. Neem bij interesse contact op met moniek@shootmyfood.com of rechtstreeks met de maker!